Dobitnik nagrade za kvalitetu u 2008. godini, od strane Kamping udruženja Hrvatske.
ADAC Camping Caravaning Fuhrer 2011
  • header_pic0.jpg
  • header_pic1.jpg
  • header_pic3.jpg
  • header_pic4.jpg
  • header_pic6.jpg

O JELSI


U središnjem dijelu otoka Hvara smjestila se Jelsa, sunčani vrt kojeg napaja opojnost prozirno čistog mora, a natkriva kristalna vedrina neba. Jelsu omeđuju dva najviša otočna vrha, na zapadu Sv. Nikola, na istoku Hum, a potokom je podijeljena na dva glavna dijela Velu i Malu Bandu.


Jelsa se prvi put pod tim imenom spominje u Statutu Komune Hvar, 1331. godine kao izvor pitke vode blizu mora i luka sela Pitve (Portus de Pitue), ali pronalasci iz doba neolita, Grka, Rimljana i Ilira svjedoče o njenoj dugoj povijesti. Grapčeva špilja u blizini Jelse, kolijevka hvarske kulture i civilizacije, jedno je od najstarijih nalazišta na Jadranu i Mediteranu.


Jelsina klima je blaga, mediteranska, s ugodnim zimama i toplim, sunčanim ljetima, a obala je bogato razvedena s mnoštvom prekrasnih otočića te rtova i slikovitih uvala s predivnim pješčanim, šljunčanim i stjenovitim plažama. Uz gastronomsku ponudu tradicionalne kuhinje i vrhunskih hvarskih vina, Jelsina raskošna mediteranska priroda prepuna eteričnog bilja, polja lavande i guste borove šume te bogata kulturno povijesna baština, čine Jelsu omiljenom destinacijom brojnih turista, a nije slučajno da su upravo zbog toga otok Hvar nazivali „Austrijskom Madeirom“ te ga danas smatraju jednim od deset najljepših otoka na svijetu.